Peste o sută de agenţii de turism, mai exact 107, au rămas anul trecut fără licenţă de funcţionare, acestea fiind retrase de Ministerul Turismului. Culmea, pe listă se regăsesc şi firme pentru care licenţa de funcţionare abia fusese eliberată în 2016. Pentru a nu mai întâmpina probleme în concediu, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre îi sfătuieşte pe români: “Fiecare cetăţean care se duce să îşi achiziţioneze o vacanţă […] trebuie să verifice dacă agenția are licenţa eliberată de Ministerul Turismului şi este în termen, dacă are poliţă de asigurare, pentru că momentan vorbim de o poliţă de asigurare, se poate interesa de un istoric.

De toate acestea se pot interesa cetăţenii chiar la Ministerul Turismului, pentru că de aceea avem o direcţie de autorizare şi o direcţie de control, avem un telefon la care toţi cetăţenii pot suna”.

Referitor la fondul de garantare a pachetelor de servicii turistice, Ministrul Turismului a declarat că: “Legea este aprobată, promulgată și publicată în Monitorul Oficial. În acest moment se lucrează la normele de aplicare a legii respective, în aşa fel încât până la sfârşitul lunii acesteia, cel târziu începutul lunii februarie, acest fond de garantare să fie funcţional şi toate agenţiile nou înfiinţate vor începe să intre în acest fond de garantare, iar acelora cărora le expiră poliţa de asigurare, să intre în acest fond de garantare, pentru că va fi singura metodă de garantare a pachetelor de servicii turistice; va fi creat şi un fond de repatriere”.

Comments

comments