Anunț important pentru pensionarii cu venituri mici! Legea pensiilor va fi adoptată anul acesta

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat luni, 23 iulie, că în urma adoptării Legii pensiilor, care va fi pusă în dezbatere publică, nu vor exista diminuări ale pensiilor şi vor fi eliminate o serie de inechităţi din sistem. Potrivit premierului României, Legea pensiilor va fi adoptată până la sfârșitul acestui an.

”Această lege va fi pusă în dezbatere publică şi, după ce vom face corecturi, dacă va fi nevoie, sau vom ajunge la forma finală, vom vorbi despre Legea pensiilor, o lege care e cuprinsă în programul de guvernare şi care va fi adoptată până la sfârşitul acestui an. Ceea ce pot să spun sunt două lucruri care de multe ori au provocat îngrijorare sau nemulţumire. Primul lucru este faptul că va elimina inechităţile din sistem, pentru că avem situaţii în care oameni care au acelaşi număr de ani de muncă, au aceeaşi pregătire, au muncit în acelaşi domeniu au pensii diferite, pentru că s-au pensionat în ani diferiţi. Al doilea lucru pe care vreau să îl spun este legat de faptul că nicio pensie nu va scădea în România. Cred că aceste lucruri sunt foarte importante şi pentru cei care au nemulţumiri legate de primul aspect, dar şi pentru cei care sunt îngrijoraţi că, urmare a Legii pensiilor, s-ar putea să aibă pensii mai mici. Dimpotrivă, vom avea o creştere a pensiilor, şi nicidecum o diminuare a lor”, a precizat Dăncilă, pentru Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că până în 2020 punctul de pensie va creşte la 1.775 de lei, iar pensia minimă va fi de 775 de lei.l

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.