Anunț de la Ministerul Sănătății! Medicii de familie pot cere suplimentarea stocului de vaccin hexavalent

Potrivit Ministerului Sănătății, la sfârșitul lunii august, stocul de vaccin hexavalent la nivel național era de 126.871 doze. Necesarul lunar de vaccin hexavalent este în medie de aproximativ 42.000 de doze, așadar stocul la nivel național acoperă necesarul pentru aproape trei luni.

În situațiile în care medicii de familie au nevoie de suplimentarea stocului de vaccin, transmit solicitările către DSP. La nivel național, direcțiile de sănătate publică pot efectua redistribuiri, între județe, de doze de vaccin pentru a acoperi solicitările medicilor.

Pentru vaccinul hexavalent a fost încheiat contract de furnizare pentru cantitatea de 417.000 doze, iar calendarul de livrări pentru perioada următoare prevede aprovizionarea cu 160.000 doze în luna octombrie și 257.000 doze în luna noiembrie, cantități suficiente pentru acoperirea planului național de vaccinare.

Despre vaccinul hexavalent

Bolile împotriva cărora oferă protecție: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B.

Vârstă recomandată: se face la două, patru și la 11 luni.

Intervale minime: între prima și a doua doză – minimum o lună, între penultima și ultima doză – minimum șase luni.

Vaccinul face parte din schema obligatorie de imunizare și este administrat, gratuit, copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here