Anunț de la meteorologi! Vine primăvara! Temperaturi peste media normală. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) e emis prognoza meteo pentru perioada 25 februarie – 25 martie. Potrivit meteorologilor, în acest interval temperaturile vor avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Precipitațiile vor fi deficitare în mare parte din țară.

Săptămâna 25 februarie – 4 martie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai pronunțată în nord-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai
ales în jumătatea vestică a teritoriului

Săptămâna 4 – 11 martie
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face
regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 11 – 18 martie
Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18 – 25 martie
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării și apropiat de cel normal pentru această perioadă în rest.

Comments

comments