Meteorologii anunță că vremea va suferi modificări semnificative în următoarea perioadă. ANM anunță intensificări temporare alevântului, în toată țara, în perioada 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 10:00. În intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul și centrul țării cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla tare. Temporar, rafalele vor depăși 90 – 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaților Orientali.

De asemenea, în weekend, vremea se va răci semnificativ. Astfel, după două zile în care vom avea temperaturi mari pentru această perioadă, vremea se va răci accentuat în acest weekend. Temperatura maximă de sâmbătă va fi 16 grade și sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea se va răci şi în regiunile sudice şi sud-estice, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice datei. În jumătatea de sud-est a teritoriului cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă mai importante. La munte, în general, la altitudini de peste 1500 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în sud-est şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 13 grade.

Comments

comments