Anunț ANM: vremea se schimbă în primul weekend din 2020

747 views

Anunț ANM: vremea se schimbă în primul weekend din 2020. Administrația Națională de Meteorologie anunță că primul weekend din 2020 vine cu mari schimbări. Va fi cod galben de viscol la munte, iar pe litoral vântul va crea probleme.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020, valorile termice diurne vor fi peste cele caracteristice datei. Ziua cerul va fi variabil, dar după-amiază nebulozitatea se va extine în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării, unde se vor semnala precipitații slabe și mixte.

Noaptea vor exista înnorări și precipitații în aproape toată țara, ninsori la munte unde se vor depunde un nou strat de zăpadă, mai ales în partea Transilvaniei, Maramureș și nordul Crișanei, în timp ce în alte zone vor predomina ploile ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general 0 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

Duminică, 5 ianuarie 2020, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi înnorat, iar local și temporat se vor semnala precipitații slabe sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în jumătatea de nord a țării. Izoltat vor exista și condiții de polei.

Vântul va avea intensificări la munte și va avea viteze de peste 90km/h, iar la cote mai reduse între 45 și 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI