Anthony Fauci: ”Nu vom scăpa niciodată de coronavirus! Nu va fi eradicat și probabil că nu va fi eliminat”

FILE - In this Jan. 21, 2021 file photo, Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, speaks with reporters at the White House, in Washington. Fauci won a $1 million award from the Israeli Dan David Foundation for “courageously defending science” during the coronavirus pandemic. On Monday, Feb. 15, 2021, the foundation named Fauci, President Joe Biden's chief medical advisor, as the winner of one of three prizes, saying he had earned it over a lifetime of leadership on HIV research and AIDS relief, as well as his advocacy for the vaccines against COVID-19. (AP Photo/Alex Brandon, File)

Anthony Fauci este de părere că SARS-CoV 2 nu va fi niciodată eradicat, însă autoritățile ar trebui să pună mai mult preț pe controlul virusului. „Nu vom eradica niciodată acest lucru”, a spus el. „Am eradicat doar un virus, și acesta este variola. Eliminarea poate fi prea aspirațională, pentru că am făcut asta doar cu infecții pentru care am avut o campanie masivă de vaccinare precum poliomielita și rujeola. Chiar dacă nu am eradicat (acei viruși n.red.) de pe planetă, nu avem cazuri, cu puține excepții, în SUA”.

Fauci susține că autoritățile ar trebuie să pună mai mult preț pe controlul pandemiei. Printr-un nivel de infectare ”care nu este zero, dar care, odată cu combinarea marii majorități a populației vaccinate care are imunitate, împreună cu cei care au trecut prin boală și, de asemenea, au prins imunitate, sperăm că vom obține un nivel de control care nu va interfera cu viețile noastre, cu economia noastră și cu activitățile noastre obișnuite și că vom putea reveni la un anumit grad de normalitate”.

Fauci a spus că singura modalitate de a realiza acest lucru este vaccinarea, rapelurile și măsurile de protecție, cum ar fi purtarea măștilor în locurile comune.

„De-a lungul timpului, suntem încrezători că vom ține acest lucru sub control”, a spus el. Deși a spus că „speră” că acest lucru să aibă loc în „următoarele câteva luni”, el a avertizat că „nu prezice niciodată, pentru că niciodată nu este înțeles corect. Desigur, cineva va reveni și va spune: „Ai spus asta în decembrie și te-ai înșelat.”

În ceea ce privește rapelurile, Fauci a spus că este posibil ca o a treia doză „și poate una suplimentară” să fie suficiente pentru a oferi o imunitate durabilă, dar că „va trebui să așteptăm și să vedem. Nu știm încă.”

Copiii sub 5 ani care nu au fost încă vaccinați vor trebui să aștepte alte câteva luni pentru a-și face vaccinul, a adăugat el. În timp ce doza mai mică de 3 μg a vaccinului Pfizer părea suficientă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani, acea doză nu a fost suficientă pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, a spus el.

”Compania crede cu adevărat că acesta este un vaccin cu trei doze și nu există urme de îndoială că, dacă sunt administrate trei doze, vaccinul va fi eficient și sigur”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here