ANSVSA, amenzi usturătoare! Sancțiuni de 11.200 lei în Argeș pentru utilaje şi ustensile neigienizate. În cursul lunii februarie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 9.366 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, precizează reprezentanții ANSVSA.

Amenzi de 11.200 de lei în Argeș pentru personal lucrător fără echipament de protecţie corespunzător, utilaje şi ustensile neigienizate

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 120 de amenzi în valoare de 563.400 de lei. Cele mai mari amenzi au fost date în judeţele Sibiu – 101.200 de lei, Gorj – 70.000 de lei și Bistriţa-Năsăud –  67.000 de lei. În Argeş au fost date amenzi de 11.200 de lei, personal lucrător fără echipament de protecţie corespunzător, utilaje şi ustensile neigienizate. La polul opus, cele mai mici amenzi au fost date la unităţi din judeţele Satu-Mare – 600 de lei, Arad – 2.000 de lei, Covasna – 2.000 de lei, Vâlcea – 2.200 de lei, Braşov – 2.600 de lei şi Bucureşti – 3.000 de lei.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

 

Comments

comments