Administrația Națională de Meteorologie anunță prognoza pentru următoarele trei luni. În decembrie, ianuarie și februarie vor fi temperaturi medii, apropiate de normalul climatologic, în România. Precipitațiile lunare vor fi însă excedentare în majoritatea regiunilor, în lunile decembrie și ianuarie, anunță meteorologii.

În decembrie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale și nord-estice, dar și mai ridicate în sud-est. Precipitaţiile lunare vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

În ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

În luna februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice si estice si vor in general excedentare in rest.

Comments

comments