ANM: Iarna va reveni pentru scurt timp. Zăpadă și frig în weekend

Iarna va reveni în acest weekend, iar la munte, unde este deja strat consistent de zăpadă, va continua să ningă, în timp ce temperaturile vor fi ușor sub cele normale acestei perioade, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Pentru scurtă vreme, iarna va reveni în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 de centimetri. Ninsorile vor continua la munte, în weekend. Vorbim și de o scădere a temperaturilor, ușor sub cele care ar fi normale în această perioadă. Vorbim de minime negative spre pragul de ger, minus 10 grade până la minus un grad Celsius” – a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Azi vremea este frumoasă, în țară sunt între 7 și 14 grade, în timp ce la munte, la peste 1.400 de metri sunt lapoviță, ninsoare și vânt puternic, de până la 70 de kilometri pe oră pe creste.

De săptămâna viitoare cresc temperaturile și vor fi apropiate de normalul termic specific perioadei. Vor fi ziua maxime de 13 grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi între minus 5 grade în depresiuni și 5 grade pe litoral.

În ceea ce privește prognoza pentru decembrie, cantitatea de precipitații și temperaturile vor fi apropiate de normal, cu valori termice negative în zone intracarpatice, peste 4 – 5 grade în zone mai joase și maxime de până la 11 grade, a mai afirmat Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.