ANM a realizat prognoza meteo pentru următoarea lună: fără ploi, temperaturi peste cele obișnuite

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, la final de lună februarie 2022 și începutul lui martie, temperaturi peste media specifică perioadei și precipitații deficitare

21 februarie – 28 februarie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

28 februarie – 7 martie. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, mai ridicate în regiunile nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

7 martie – 14 martie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu o tendință spre deficit în regiunile sudice.

14 martie – 21 martie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării, potrivit ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.