Animalele de la Poliție, Jandarmerie și Armată vor fi îngrjite de stat tot restul vieții. Animalele de serviciu care au aparţinut instituţiilor şi structurilor publice din România vor avea dreptul la hrană şi îngrijire şi după ”scoaterea din funcţiune”, conform unui proiect de lege adoptat de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Potrivit proiectului iniţiat de senatorul PNL Florin Cîţu, împreună cu un grup de parlamentari PMP, PNL şi USR, animalelor de serviciu li se va asigura dreptul la îngrijire pe viaţă, prin asigurarea accesului la servicii medicale regulate, respectiv hrănire, adăpostire şi posibilitatea de mişcare. De asemenea, vor avea asigurate spaţii de cazare la unitatea deţinătoare pe toată viaţa sau adăpost în alte locaţii aparţinând aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice, până la cedarea lor cu titlu gratuit.

Cedarea cu titlu gratuit a animalelor de serviciu se va efectua cu prioritate către instructorii sau conducătorii lor. În situaţia în care animalele nu pot fi adoptate conform acestor prevederi, vor fi menţinute în adăposturile aparţinând instituţiilor şi autorităţilor publice deţinătoare.

Comments

comments