Marţi, 29 martie, viceprimarul oraşului Piteşti, Cornel Ionică, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

Iată şi comunicatul ANI: CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului 2008-2012, (Cornel Ionică – n.red) a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său, este asociat și administrator (prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural).
 
De asemenea, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 08 iulie 2010 în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic și administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosința unor suprafețe de teren aparținând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
 
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile  art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispozițiile  art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004.

Comments

comments