Angajat de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, reţinut de procurori pentru luare de mită

0
845

La data de 11.05.2017, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus reținerea pe bază de ordonanță pentru 24 de ore a lui P.M, autopsier în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeș, suspect în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, în cursul lunii decembrie 2016, P.M. aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a pretins și primit de la F.R.M. suma de 500 lei pentru efectuarea unor servicii în cadrul Serviciului de Medicină Legală Argeș.

Pentru a disimula suma primită cu titlu de mită, P.M. a emis o factură pe Întreprindere Individuală P.M. reprezentând servicii la domiciliu, funcționarul SML Argeș determinând-o pe F.R.M. să menționeze în documentele instituției, cât și pe factura mai sus amintită aspecte nereale.

Astfel, la data de 11.05.2017, lucrătorii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 3 percheziții la domiciliu și reședința lui P.M., precum și la sediul SML Argeș și au pus în executare un mandat de aducere emis de procurorul de caz pe numele acestuia. La data de 12.05.2017, având în vedere probatoriul administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de P.M. pentru comiterea infracțiunilor menționate anterior, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul B.O.S. Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here