ANFPISDR, prezentă la lansarea primei platforme digitale a învățământului profesional și tehnic din România. Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat, marţi, 22 octombrie 2019, la evenimentul organizat de OMV Petrom, ocazionat de lansarea platformei digitale Meserii.ro, care prezintă harta interactivă a învățământului profesional și tehnic din România, fiind prima platformă digitală, care conectează meseriile pregătite în şcoală, cu potenţialul de cerere din piaţa muncii, în diferite domenii de activitate.

Platforma oferă informaţii utile pentru părinţi şi elevi, dar şi pentru companii, instituţii de învăţământ şi decidenţi. Astfel, elevii de gimnaziu şi părinţii acestora, pot afla de pe Meserii.ro, atât ce şcoli profesionale sau licee tehnologice se află în zona în care locuiesc şi ce calificări au acestea în pregătire, cât şi numărul de firme din domeniul căutat, oferind o idee asupra potenţialului cererii din piaţa muncii pentru o anumită meserie.

În plenul întâlnirii, moderată de dna. Mona Nicolici, manager sustenabilitate OMV Petrom, dl. Ion Gabriel Bratu, președintele ANFPISDR, a prezentat rolul strategic al Autorității, ca fiind liantul între școală și operatorii economici, având un rol esențial în viitorul forței de muncă bine calificată din România. Autoritatea susține acest proiect și apreciază implicarea OMV Petrom, harta interactivă fiind foarte utilă pentru viitorul profesional al copiilor și tinerilor, prin crearea unei corespondențe reale: ȘCOALĂ –ELEV- AGENT ECONOMIC.

Evenimentul a reunit reprezentanți din partea OMV Petrom, Ministerului Educației, Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), reprezentanți ai operatorilor economici și reprezentanți mass media. Din partea ANFPISDR, au participat: Ion Gabriel Bratu – președinte ANFPISDR, Graziela Vâjială – vicepreședinte, Gabriel Costache – vicepreședinte, Gabriel Vrînceanu – director, Constantin Lupu – șef Serviciu Promovare, Adrian Ionescu – șef Serviciu Operatori Economici, Nicoale Soare – director Cabinet președinte, Cristina Crețu – consilier președinte.

Comments

comments