Ungheni

UngheniPreşedintele PDL Argeş şi candidatul la preşedinţia CJ, deputatul Cătălin Teodorescu, a dorit să-şi exercite, în ziua alegerilor, dreptul de vot la Biblioteca Judeţeană din Piteşti. A avut însă surpriza să constate că a venit degeaba, deoarece votul pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean trebuia exercitat la secţia unde este fiecare arondat, în cazul lui Teodorescu – la Curtea de Argeş. „A fost o neînţelegere între preşedintele secţiei de aici şi BEJ: candidaţii au putut vota în orice secţie, întotdeauna. Dar nu e cazul să contestăm ce s-a întâmplat, nu-i niciun fel de problemă, mă voi duce la Curtea de Argeş. Acolo voi vota pentru schimbare, după 24 de ani, în judeţul Argeş. Dar şi pentru o dreaptă puternică şi unită, pentru un trai mai bun al tuturor argeşenilor”, a declarat Teodorescu.

Popa îi cere lui Mircea Andrei să nu-şi mai asocieze imaginea cu PNL-ul, iar dacă tot vrea să-i ajute pe liberali, să iasă cu declaraţii de susţinere pentru PSD

Ion Popa, preşedintele PNL Argeş, îl atacă în termeni duri pe fostul senator PDL Mircea Andrei, acuzându-l că s-a implicat în campania de la europarlamentare, declarând că îi va susţine pe liberali. Astfel, Popa îi sugerează lui Mircea Andrei ca, pe viitor, să nu-şi mai asocieze imaginea cu PNL-ul, iar, dacă tot vrea să-i ajute pe liberali, să iasă cu declaraţii de susţinere a PSD-ului: „Nu ştiu în ce măsură mai are el autoritate să facă asemenea declaraţii de susţinere a PNL. N-a stat pe la vreo uşă a PNL şi, dacă a stat, a stat degeaba. Nu ştiu să fi discutat cu cineva despre treaba asta şi dacă nu ştiu eu, ca preşedinte de partid, atunci cine să ştie?

Cătălin Teodorescu nu a reuşit să convingă electoratul din Costeşti nici măcar cu sloganul „Euro(pa) în fiecare casă…“

Pentru că s-a clasat pe locul patru în Costeşti la alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, în urma lui Florin Tecău de la PSD, Lucian Cioacă de la PMP şi Ion Popa de la PNL – prea mult însă şi această poziţie pentru valoarea sa, susţin analiştii din sud – Cătălin Teodorescu, preşedinte PDL Argeş, îl acuză pe primarul Ion Baicea că i-a îndemnat pe alegători „Să fie mândri că sunt români…“, în loc să le ofere „Euro(pa) în fiecare casă…“: „Lipsa de caracter a primarului Baicea reiese şi din faptul că a mers la două capete: i-a trădat şi pe cei de la PMP şi a făcut, în fapt, campanie ascunsă PSD-ului, care a câştigat la Costeşti şi europarlamentarele, şi alegerile pentru Consiliul Judeţean”.

Adrian Moisescu acuză PSD că i-a ameţit nucleul dur de votanţi

Adrian Moisescu, candidatul din partea Argeşului pe lista PDL la alegerile europarlamentare, consideră că procentul foarte mic obţinut de partidul său, de doar 10,86%, se datorează PSD-ului, care i-a mituit pe alegători chiar în secţiile de votare. În opinia lui Moisescu, nucleul său dur de votanţi avea, conform propriilor măsurători, la intrarea în secţia de vot o alcoolemie de 3 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la ieşirea din cabinele de vot, alcoolemia depăşea 5 mg/l: „PSD are o adevărată maşină de vot în Argeş. Oameni de-ai noştri mi-au spus că primarii PSD-ului stăteau în faţa secţiilor de votare şi le spuneau oamenilor cu cine să voteze“.

Gigi Dinescu de la PNŢCD a adunat doar 4 voturi din trei comune, adică nici cât să poată să aibă cu cine muta mobila prin sediul de partid

Gigi Dinescu, candidatul PNŢCD la Consiliul Judeţean, a reuşit performanţa ca, la alegerile de duminică, în unele localităţi, să nu ia niciun vot, aşa cum s-a întâmplat, spre exemplu, în comuna Poienarii de Muscel. Nici în alte localităţi Gigi nu a strălucit, el adunând doar 4 voturi în trei comune, Uda, Cotmeana şi Beleţi – Negreşti, adică nici cât să poată să aibă cu cine muta mobila prin sediul de partid: „Ne-a bătut atât de rău Tecău duminică, de am fost nevoit să merg la medico-legal să-mi scot certificat medical“.

Tudor Pendiuc face mişto de rezultatul obţinut de Iani Popa

Tudor Pendiuc face mişto de Iani Popa, în urma rezultatului pe care acesta (şi PNL-ul) l-a obţinut în urma alegerilor din 25 mai. „La alegerile parlamentare, sub sigla USL, domnul Popa a luat într-un colţ de judeţ cât a luat acum, sub sigla PNL, în tot judeţul, la alegerile de la Consiliul Judeţean“.

Ruşinică! Şeful PNL Argeş, Ion Popa, învins de anonimul Cioacă de la PMP chiar într-o comună liberală

Deşi nu a făcut mare brânză în alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, obţinând un ruşinos 14,15%, Iani Popa, candidatul PNL, a scos în unele localităţi scoruri de-a dreptul jenante. Astfel, la Băbana, comună al cărei primar, Bebe Ivan, este membru PNL, Ion Popa, şeful PNL Argeş, a obţinut un ruşinos 6,65%, fiind depăşit şi de candidatul PMP Argeş, anonimul Lucian Cioacă, care a obţinut 10,64%. În propriul fief liberal, Iani Popa a fost depăşit şi de un alt necunoscut al politicii argeşene, Mihai Deaconu de la PPDD, care a obţinut 8,38%. Iani însă se poate lăuda că la Băbana s-a clasat totuşi în faţa lui Gogu Davidescu de la Forţa Civică şi a lui Gigi Dinescu de la PNŢCD.

Sub comanda lui Cătălin Teodorescu, PDL a obţinut cel mai mic scor din istoria sa în Argeş

PDL s-a înfiinţat oficial în decembrie 2007, prin comasarea democraţilor cu PLD-ul condus atunci de Theodor Stolojan. Astfel, primul preşedinte al PDL Argeş a devenit Cristian Boureanu, care, până la acea dată, ocupase funcţia de preşedinte al PLD Argeş. Peste nici şase luni de la înfiinţarea PDL, în mai 2008, Cristian Boureanu intra în cursa electorală pentru alegerea preşedintelui CJ Argeş. Deşi şefia CJ a fost adjudecată de Constantin Nicolescu în 2008, Boureanu obţinea un scor destul de bun pentru PDL, puţin peste 23% din sufragii. Următorul preşedinte al PDL Argeş care a intrat în lupta pentru şefia CJ a fost Mircea Andrei, care în 2012 a obţinut 22%, asta în condiţiile în care contracandidatul său, Constantin Nicolescu, era susţinut de USL, alianţă formată din trei partide: PSD – PNL şi PC. Ziua de duminică însă poate fi trecută drept „duminica neagră“ în calendarul PDL Argeş. Cel de-al treilea preşedinte al PDL Argeş, Cătălin Teodorescu, a obţinut doar 11,67%, un rezultat dezastruos comparativ cu scorurile scoase de predecesorii săi, Cristian Boureanu şi Mircea Andrei. Şi la alegerile europarlamentare de duminică, Cătălin Teodorescu a condus PDL-ul spre un rezultat ruşinos la Argeş. În 2009, când s-au ales, pentru prima dată, europarlamentari cu mandat complet de 5 ani, PDL Argeş obţinea 26% din voturi, în vreme ce duminică nu a reuşit să scoată decât 10,86%.

Noul preşedinte al CJ Argeş, Florin Tecău, nu şi-a spulberat doar adversarii politici, ci şi partidul: a luat cu 12% mai mult decât USD în Argeş

Florin Tecău, proaspătul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, candidatul alianţei PSD, UNPR şi PC a obţinut duminică un procent de 58,10% în alegerile pentru şefia CJ. Asta în vreme ce la europarlamentare, aceeaşi alianţă PSD, UNPR şi PC, sub sigla căreia a candidat şi Tecău, a obţinut doar 46,86%.

Record naţional pentru PMP la… Ungheni. 69% într-o secţie de vot

Dacă, la nivel de ţară, PMP nu a reuşit să scoată, la europarlamentare, mai mult de 6,5% din voturi, partidul se poate lăuda însă că a obţinut un scor record, nu mai puţin de 69% din voturi la… Ungheni, la secţia de votare din satul Colţu. Mai exact, 68,55%, cu 170 de voturi dintr-un total de 248 valabil exprimate. În localitatea păstorită de primarul Iulian Miu, PMP a câştigat şi la nivelul întregii comune, cu un scor general de 48,21%, probabil şi acesta fiind un record la nivel naţional! În ce priveşte alegerile pentru şefia CJ Argeş, candidatul PSD, Florin Tecău, a reuşit să bifeze şi el la Ungheni un record: a obţinut un procent de 68,14%, unul dintre cele mai mari scoruri din judeţ.

Argeşul, în topul judeţelor fruntaşe la turism electoral, cu 18.067 de alegători pe listele suplimentare

La alegerile europarlamentare din 25 mai, pe listele suplimentare au votat 659.052 de alegători cu o participare la urne de 32,24%, iar PSD a obţinut cele mai mari scoruri din ţară între judeţele cu turism electoral ridicat. Primul în topul judeţelor fruntaşe la turismul electoral se află Oltul cu 32.305 alegători pe listele suplimentare, urmat de Dolj – 30.209 şi Ilfov – 28.301, iar Argeşul se află pe locul 10 cu 18.067 de alegători pe listele suplimentare.


 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI