Prin Hotărârea Guvernului nr. 583/2016, a fost aprobată Strategia Natională Anticoruptie 2016-2020, împreună cu seturile de indicatori de performantă, riscurile asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie si sursele de verificare, inventarul măsurilor de transparentă institutională si de prevenire a coruptiei, a indicatorilor de evaluare, precum şi standardele de publicare a informaţiilor de interes public.

Prin intermediul Strategiei Nationale Anticoruptie se promovează integritatea, printr-o riguroasă punere în practică a cadrului normativ, în vederea prevenirii faptelor de coruptie.

Având în vederea atributiile Agentiei Nationale de Administrare Fiscală, pentru transpunerea prevederilor Strategiei Nationale Anticoruptie a fost elaborat proiectul de ordin privind aprobarea implementării acesteia, astfel:

– Seturile de indicatori de performantă, riscurile asociate obiectivelor si măsurilor din strategie si sursele de verificare, denumite în continuare Plan de integritate, prevăzut în anexa nr. 1.
– Inventarul măsurilor de transparentă institutională si de prevenire a coruptiei, precum şi indicatorii de evaluare la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prevăzut în anexa nr. 2.
– Standardul general de publicare a informatiilor de interes public, prevăzut în anexa nr.3.

Prin planul de integritate se doreste detalierea măsurilor din strategie, aplicabile Agentiei Nationale de Administrare Fiscală, în functie de riscurile, vulnerabilitătile si nevoile de interventie specifice care au fost identificate.

Comments

comments