Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală monitorizează activitatea platformelor specializate de vânzări online.

Persoanele fizice care vând pe astfel de platforme, precum olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro, trebuie să se înregistreze la autorităţile fiscale, să depună declaraţia pe venit şi să achite impozite şi contribuţii.

Condiţia este ca vânzătorii să desfăşoare această activitate în mod “regulat şi continuu”, cu scopul de a obţine venituri, potrivit specialistilor în taxe de la EY Romania.

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vanzari. De asemenea, inspectorii DGAF investigheaza activitatea utilizatorilor care desfasoara activitati comerciale fara a respecta prevederile legale privind inregistrarea la Registrul Comertului si la autoritatea fiscala competenta, precum si cele referitoare la declararea veniturilor realizate, in vederea platii obligatiilor fiscale aferente”, a raspuns ANAF unei solicitari wall-street.ro.

Vanzatorii ocazionali de pe platformele online nu datoreaza, insa, impozite statului pentru veniturile obtinute. Cei care obtin, insa, venituri avand caracter de continuitate din vanzari pe portaluri online au obligatii fiscale fata de stat si pot ajunge tinta verificarilor ANAF.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI