Comunicat ANAF: Câteva precizări legate de materialele vehiculate în mass-media prin care ANAF este acuzată că “aplică greșit legea, obligând societățile de pariuri să plăteasca impozitul minim pe profit de 5% din totalul încasărilor, fără să excludă premiile plătite jucătorilor” și că “omoară cu bună știință contribuabilul onest”.

 

Față de poziția operatorilor economici, a consultanților fiscali și a jurnaliștilor care nu au solicitat și punctul de vedere al ‪€ANAF, facem următoarele precizări:
 
1. În data de 11.12.2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de ANAF în dosarul nr. 10248.1/2/2010 și a pronunțat decizia irevocabilă nr. 7695/2013, prin care a constatat faptul că:
(…) impozitul pe venit de 5% se aplică asupra veniturilor totale realizate de reclamantă din activitatea de pariuri sportive, fără ca acestea să fie diminuate prin acordarea premiilor sau altor cheltuieli.” (…)

2. Inspecțiile fiscale aflate în desfășurare la agenții economici din industria jocurilor de noroc sunt rezultatul solicitării Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

3. Inducerea în eroare a opiniei publice prin dezinformări repetate, potrivit cărora ANAF încalcă legea în această speță, reprezintă un comportament reprobabil. Dacă în cazul firmelor controlate și al consultanților care încearcă să-și mărească portofoliul de clienți, neglijând componenta etică a profesiei, putem înțelege resortul din spatele dezinformărilor, rugăm reprezentanții mass-media să se aplece cu mai multă atenție asupra subiectelor pe care le prezintă publicului larg.

Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media

Comments

comments