Vreți să știți cum puteți depune declarațiile fiscale fără a vă mai deplasa la sediile Agenției Naționale de Administrare Fiscală? Vreți să economisiți timp, resurse materiale și umane, pentru a vă eficientiza activitatea? Atunci sunteţi aşteptaţi miercuri, 25.10.2017, pagina de Facebook a ANAF, pentru a vă explica cum puteți depune electronic declarațiile fiscale.

Nu uitați că Agenția fiscală a pus la dispoziția contribuabililor:
1. SERVICIUL DE DEPUNERE ON-LINE a declarațiilor fiscale și
2. SERVICIUL SPAȚIU PRIVAT VIRTUAL.
În cadrul sesiunii de miercuri, specialiștii ANAF vă vor informa cu privire la modul de accesare și utilizare a acestor servicii electronice.

Ce sunt aceste servicii, cum le puteți accesa și ce avantaje aveți dacă le utilizați?

Serviciul de depunere on-line a declaraţiilor fiscale este disponibil pe site-ul ANAF. Trebuie să ştiți însă, că pentru a transmite declaraţiile fiscale on-line aveți nevoie de un certificat digital calificat.
Utilizarea acestui serviciu vă oferă următoarele avantaje:
– reducerea timpului, întrucât nu trebuie să vă mai deplasezi la administraţia fiscală;
– economisirea resurselor materiale şi financiare (hârtie, cheltuieli cu personalul, transport, etc);
– utilizarea unui singur certificat calificat pentru transmiterea mai multor declaraţii;
– depunerea declaraţiilor on-line se poate efectua la orice oră.

Serviciul Spaţiu Privat Virtual este un serviciu prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor în legătură cu situaţia dvs. fiscală. El constă în punerea la dispoziţie a unui spaţiu virtual, aflat pe serverele Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acesta este disponibil pe site-ul ANAF iar autentificarea se poate face pe bază de credențiale (nume utilizator și parolă) sau pe baza certificatului digital calificat.

De ce să utilizați Spaţiul Privat Virtual?

Pentru că: este uşor de accesat; nu implică nici un cost; poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la Internet; este disponibil 24h/24h; nu trebuie să vă deplasați la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal; vă permite vizualizarea obligaţiilor de plată; vă permite să depuneți electronic declaraţii fiscaleși vă permite să primiți electronic documente și acte administrativ fiscale.

Comments

comments