Amnistie fiscală aprobată de Guvern. 600.000 de români scapă de plata contribuţiei la sănătate pentru perioada 2015-2017

Amnistie fiscală aprobată de Guvern. 600.000 de români scapă de plata contribuţiei la sănătate pentru perioada 2015-2017. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, că Executivul a aprobat prin OUG, în şedinţa de Guvern, măsura prin care românii care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut, în perioada 2015-2017, vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate (CASS).

„Persoanele fizice, pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau după caz a 12 salarii de baze minime brute, vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017” a spus Teodorovici.

Ministrul a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei conform OUG 41/ 2015.

Aproximativ 600.000 de contribuabili ar putea fi scutiţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de OUG publicat recent de Ministerul Finanţelor.

Ministrul de Finanțe precizează însă că persoanele care au plătit deja contribuțiile de sănătate pentru perioadele respective își pot recupera banii sau îi pot lăsa pentru compensarea viitoarelor sume.

„€Pentru cei care au plătit aceste contribuții în urma primirii sau impunerii deciziilor de la ANAF atunci aceste sume se pot recupera în baza unei solicitări care poate fi transmisă fie prin spațiul virtual pe care persoanele respective îl au deschiși și aici vreau să vă spun că aproximativ 700.000 de contribuabili au deja un astfel d spațiul virtual deschis, sau desigur printr-o cerere scrisă pentru cei care nu au astfel de mijloc modern de comunicare. Sumele se pot cere pentru fi pentru a fi rambursate sau pot rămâne la nivelul statului pentru a se face compensările pentru sumele viitoare pe care acei contribuabili le au de datorat statului român” a conchis ministrul Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.