Dacă astăzi suntem invadaţi de reclame făcute de firme specializate în promovarea ofertelor turistice, ce se întâmpla oare înainte de 1989, atunci când publicitatea era cenzurată şi considerată o meteahnă a capitalismului? Tocmai de aceea vă invităm să parcurgeţi o încântătoare lectură pe care ziarul de partid din Argeş „Secera şi ciocanul“ o făcea în vederea promovării turismului argeşean într-un număr din luna mai 1989.

„…Anotimpul călduros nu este departe. Ce noutăți sînt de consemnat pontru turiștii ce vor veni în Argeș în acest sezon? Cum se pregătesc gazdele? Ce servicii vor fi oferite oaspeților? Iată întrebări la care am solicitat răspunsuri tovarășei Ana BRATU, directorul O. J. T. Argeș.

Mai întîi noutățile pînă la 15 mai a.c., vor fi xecutate o serie de lucrări de agrementare a Ștrandului din Pitești și lacului Budeasa, ce cuprind, în ștrand, instalarea unu tobogan acvatic, amplasarea unei popicării manuale, deschiderea unui centru de închirieri de sah, remy, subach, înființarea unei săli de jocuri mecanice, iar la Budeasa, dotarea cu hidrobiciclete și bărci.

Hotelul "Muntenia" va fi dotat cu biciclete duble pentru efectuarea de plimbări de agrement în Pitești și împrejurimi. Tot la hotelul "Muntenia" se introduce circuitul video în toate camerele. În zona montană, se vor reface o serie de poteci și marcaje aflate pe un număr însemnat de trasee, iar la fiecare cabană s-au reîmprospătat informațiile oferite prin panourile existente.

La cabanele "Cumpăna" și "Voina" se împrejmuiește terenul de campare, iar la "Casa Argeșeană" și la hotelul "Posada" se execută lucrări de reparații capitale care vor fi terminate înaintea de începerea sezonului estival. Un loc important îl ocupă și lucrările (în curs de execuție) ce dau noi valențe atmosferei intime la restaurantul "Muntenia", la "Barul de zi", restaurantul "Intim" din Pitești și la Hanul "Albești", lucrări care constau în operațiuni de lambriere, machetare, ridicarea gradului de comfort al mobilierului din dotare.

O preocupare deosebită pentru buna desfășurare a activității turistice în sezonul estival o constituie și organizarea acțiunilor privind încasările valutare. În acest sens, la Pitești, Curtea de Argeș, Cîmpulung, există puncte de realizarea schimburilor valutare, iar pentru vînzarea mărfurilor de valută funcionează 4 unități. În cursul lunii mai se va redeschide și punctul de desfacerea mărfurilor pe valută, amplasat la km 80 pe Autostrada București – Pitești.

Paralele cu măsurile înreprinse pe linia pregătirii bazei materiale și asigurării și perfectionării profesionale a personalului de servire. Astfel, au urmat un curs de calificare, un număr de 100 de oameni ai muncii de la unitășile de alimentație publică și de cazare. Am consemnat doar cîteva din preocupările lucrătorilor O.J.T. Argeș pentru sezonul estival. Noi măsuri vor fi luate, desigur, pe parcurs și sperăm ca toate acestea se vor regăsi în tot mai buna servire a oaspeților."
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI