Amenzile uriașe nu-i sperie pe patronii argeșeni! Munca la negru continuă. ”Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și solicitarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în perioada 09.08.2019 – 18.08.2019, inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală, au efectuat acțiuni de control care au vizat în principal identificarea și combaterea muncii nedeclarate”, transmite ITM Argeș.

Inspectorii de muncă au verificat 34 unități, iar la 3 angajatori au fost identificate prestând muncă nedeclarată un număr de 4 persoane. În urma acțiunii s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind în sumă de 40.500 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă; netransmiterea contractului individual de muncă în Revisal anterior începerii activității.

Comments

comments