Amenzile rutiere vor putea fi plătite într-un cont unic la Trezoreria Statului

0
270

Potrivit unui proiect de lege, care urmează să fie dezbătut şi votat în Camera Deputaţilor, amenzile contravenţionale vor putea fi plătite într-un cont unic la orice unitate a Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul persoanei sancţionate.

Autorităţile vor păstra într-o singură bază de date informaţiile referitoare la procesele verbale de contravenţie şi plăţile efectuate. Conform proiectului de lege, în cazul amenzilor achitate în condiţiile prezentei legi, contravenientul nu mai este obligat să facă dovada plăţii către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Procedura propusă prin proiectul de act normativ va fi utilizată, în sistem pilot, pentru amenzile contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice aplicate conducătorilor de autovehicule, urmând să fie extinsă şi pentru plata altor amenzi contravenţionale.

O altă noutate este perioada în care se poate achita jumătate din cuantumul minim al amenzii care va fi mărită de la 48 de ore la 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here