Amenzi pentru marii furnizori de gaze, pentru că nu au răspuns la timp cererilor consumatorilor. Marii furnizori de gaz au fost amendaţi cu 400 de mii de lei, pentru că nu au răspuns la timp consumatorilor.

ANRE a verificat prin metoda eşantionării respectarea standardului de performanţă, care prevede obligaţia de a răspunde în termen de 15 zile la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.

Pentru întârzierile constate, E.ON Energi România a primit o amendă de 310 mii de lei, iar ENGIE România una de 90 de mii de lei.

Cele două companii au fost totodată obligate să plătească penalităţi clienţilor, care nu au primit răspunsuri în termenul legal, 30 de lei pentru nerespectarea termenului şi câte 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

De altfel, în conformitate cu prevederile standardului de performanţă, furnizorii de gaze naturale au obligaţia de a plăti în mod automat clienţilor penalităţile datorate – mai precizează ANRE.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI