Potrivit Codului Muncii, data de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Sfânta Maria Mare cum mai este cunoscută această sărbătoare, angajaţii din România, inclusiv cei din mediul privat, beneficiază de o zi liberă.

Angajatorii sunt obligați să acorde timp liber dar există și salariați care sunt nevoiți să lucreze în zilele de sărbătoare legală nelucrătoare. Mai exact, este vorba despre angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, precum și despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității.

Angajații care lucrează în aceste zile nelucrătoare de sărbătoare legală au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, iar dacă acest lucru nu este posibil, salariații au dreptul de primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Atenție! Angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Comments

comments