Polițiștii au aplicat marți, 8 decembrie, în baza planului de acțiune „Sărbători de iarnă în siguranță!”, amenzi de peste 1 milion de lei pentru diferite nereguli constatate la agenți economici.

Oamenii legii au făcut verificări privind comercializarea produselor de larg consum în marile centre comerciale, precum și în piețele și târgurile din toată țara.

Astfel, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri de 205.460 de lei şi au indisponibilizat bunuri de 94.680 de lei. De asemenea, au fost confiscate 12.660 de kg de carne și produse din carne în valoare de 137.460 de lei.

Din totalul celor 123 de infracțiuni constatate, 30 erau fapte de evaziune fiscală și 42 infracțiuni de contrafacere.

„În baza planului de acțiune “Sărbători de iarnă în siguranță!”, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în comunicat.

Ministerul de Interne (MAI) a anunţat pe 23 noiembrie acțiunea “Sărbători de iarnă în siguranță”.

Comments

comments