Sancțiuni aplicate pentru delicte silvice. În perioada 8 – 9 iunie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Argeș împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat controale la două societăți comerciale cu puncte de lucru în comunele Stoenești și Rucăr, care au ca obiect de activitate debitare, prelucrare și comercializarea de material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că una dintre societățile comerciale, în perioada mai – iunie, ar fi comercializat 5,16 m.c. material lemnos, în valoare de 2400 de lei, fără documente legale de proveniență.

De asemenea, la cea de-a doua societate comercială controlată, polițiștii au constatat că administratorul acesteia a completat necorespunzător avizele de însoțire a materialulului lemnos. Ambele societăți comerciale au fost sancționate contravențional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, fiind confiscată totodată și suma de 2400 de lei, provenită din comercializarea fără documente legale a materialului lemnos.

Comments

comments