Amenzi date de ITM Argeș! Controale în târguri și piețe, transport persoane, fast –food, restaurante

Rezultate acțiune de control în zilele de repaus săptămânal. În contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2), al diminuării fenomenului de muncă nedeclarată și al asigurării securității, sănătății și protecția lucrătorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a intensificat acțiunile de control privind verificarea și monitorizarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă în zilele de repaus săptămânal.

Cu această ocazie, în perioada 10-11 octombrie 2020, echipe formate din inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, au verificat un număr de 38 de angajatori de pe raza județului Argeș care desfășoară activitate în domeniile: târguri și piețe, transport persoane, fast –food, restaurant, astfel:

În domeniul relațiilor de muncă a fost aplicat un număr de 9 sancțiuni contravenționale pentru următoarele deficiențe:
-neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat;
-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor;
-neacordarea indemnizației pentru întreruperea temporară a activității;
-neeliberarea adeverinței din care să ateste activitatea desfășurată, durata activității, salariul,vechimea în muncă și în specialitate.
Valoarea amenzilor aplicate este de 12.800 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 4.000 lei. Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; nepurtare echipament individual de protecție.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș monitorizează în continuare prin acțiuni de control respectarea tuturor prevederilor legale și recomandă angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă să aplice măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență şi de autoritățile competente, pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here