Amendat cu 3.000 de lei, după ce a refuzat să își ducă la veterinar câinele rănit

Amendat cu 3.000 de lei, după ce a refuzat să își ducă la veterinar câinele rănit. Un bărbat din Tulcea a fost amendat cu 3.000 de lei după ce a refuzat să își trateze, la veterinar, câinele rănit într-un accident rutier.

Proprietarul a dus patrupedul rănit la un cabinet veterinar pentru îngrijiri, însă, din cauza costurilor ridicate, acesta a renunțat la tratament lăsând animalul rănit în curte.

Incidentul a fost descoperit când animalul rănit a fost filmat de către un trecător, care a postat filmulețul pe o rețea de socializare. În urma postării, polițiștii s-au autosesizat și au luat câinele de la proprietarul acestuia, din orașul Babadag, din județul Tulcea.

„Deţinătorul animalului a fost sancţionat contravenţional conform art. 5 alin. 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare de 3.000 lei. Mulţumim celor doi medici veterinari, unul din municipiul Tulcea, celălalt din comuna Niculiţel, pentru punerea la dispoziţie a resurselor în vederea rezolvării situaţiei animalului”, conform IPJ Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.