Amendă de 50 de mii de lei pentru Compania Rompetrol Rafinare. Compania Rompetrol Rafinare a fost amendată cu 50 de mii de către Garda de Mediu, după incendiul de la începutul lunii de la rafinăria Petromidia. Trei oameni au murit în urma incidentului.

Compania a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

În data de 2 iulie, pe platforma Petromidia, uzina rafinărie, s-a produs o explozie la una dintre instalații urmată de un incendiu, care s-a manifestat violent, cu flacără puternică și degajări mari de fum negru.

Cinci angajați ai companiei au fost răniți, dintre care unul a decedat în timpul evenimentului, motiv pentru care accidentul a fost încadrat ca major. Ulterior, alţi doi muncitori au decedat la o clinică din Germania unde au fost transferați din cauza arsurilor suferite.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă. La această dată este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului.

În cadrul anchetei s-a propus efectuarea unei expertize tehnice, după ce conducerea rafinăriei a exclus posibilitatea unei erori umane și a nominalizat printre cauzele probabile fisurarea unei conducte.

Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a impus măsuri identificare a factorilor care au condus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor impuse prin lege în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident.

Comments

comments