Alte două cazuri noi de gripă au fost confirmate în Argeș. Cinci persoane au decedat din cauza virusului gripal. Vineri, 1 martie, au fost confirmate două noi cazuri de gripă la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești. Este vorba despre o persoană în vârstă de 42 ani și o alta de 58 ani – în cazul amândurora rezultatul testului fiind pozitiv pentru virus gripal tip A subtip H1.

Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 102 de cazuri de gripă, dintre care 44 la adulți și 58 la copii.

Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora:
– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

Citește și 121 de cazuri de gripă în Argeș! Cinci persoane au decedat

Comments

comments

DISTRIBUIȚI