Alina-Ștefania Gorghiu, președintele interimar al Senatului, vizită în Republica Moldova

Alina-Ștefania Gorghiu va participa la o masă rotundă cu tema „Egalitatea de gen și violența domestică”, la care vor fi prezente ONG-urile “La Strada Moldova”, Centrul de Drept al Femeilor, Gender-Centru și Coaliția Națională „Viață fără violență”. Prin această inițiativă se dorește intensificarea schimbului de cunoștințe, experiență și bune practici între cele două țări, în vederea îmbunătățirii legislației în domeniu. La întrevedere va fi prezentă și președinta Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova, Doina Gherman.

De asemenea, înaltul demnitar român va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Agenda discuțiilor va include prioritățile cooperării bilaterale în domenii de interes comun.

Programul vizitei la Chișinău va cuprinde și o întrevedere cu studenții de la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității de Stat din Moldova, cu tema „Politica fără tineri nu are viitor”. La eveniment va fi prezent și rectorul Universității, dr. conf. Igor Șarov.

Totodată, Alina-Ștefania Gorghiu va participa la conferința de presă (ora 11:00) și la deschiderea oficială (ora 17:30) a celei de-a VIII-a ediții a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, la Cineplex „Loteanu”. Festivalul este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și Institutul Cultural Român.

La evenimentele organizate la Chișinău, președintele interimar al Senatului va fi însoțit de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, și directorul adjunct al ICR Chișinău, Narcis Afrăsinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here