Liderii alianţei PNL – PDL din Argeş, Iani şi Teodorescu, deţin averi impresionante, dovadă că, din banii personali, au oferit împrumuturi de 18 miliarde lei vechi. Fuziunea dintre PNL şi PDL în Argeş va aduce, pe lângă alipirea procentelor electorale ale celor două partide, şi „unirea“ averilor celor doi lideri, Iani Popa şi Cătălin Teodorescu, fapt ce va face ca noua alianţă să aibă în fruntea sa pe doi dintre cei mai bogaţi politicieni din judeţ. Dacă la procente mai este ceva de muncit, în ce priveşte averile celor, Iani şi Teodorescu pot sta liniştiţi, deoarece va fi greu ca alţi şefi de partide din Argeş să-i depăşească în viitorul apropiat. Conform declaraţiei de avere, senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş, deţine două terenuri intravilane în Ştefăneşti, unul în suprafaţă de 1.547 mp, iar cel de-al doilea de 935 mp, şi unul agricol în Nucşoara, de 2.645 mp.
Printre bunurile imobiliare ale senatorului se mai numără două apartamente în Piteşti, în suprafaţă de 65, respectiv 75 mp, dar şi o casă în Ştefăneşti cu o suprafaţă de 450 mp. Preşedintele PNL Argeş mai deţine bijuterii şi ceasuri în valoare de 20.000 euro şi a împrumutat trei miliarde de lei vechi unor firme. Peste 240 de milioane de lei vechi i-a investit Iani şi în acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. Popa are şi ceva datorii, un credit luat de la Volksbank în anul 2007, în valoare de 23.844 de euro, scadent în 2027.

Tedorescu, latifundiar de Voluntari şi Căteasca

În ceea ce-l priveşte pe şeful democrat – liberalilor argeşeni, deputatul Cătălin Teodorescu, copreşedintele alianţei PNL – PDL, acesta deţine un teren intravilan în Bucureşti de 423 mp, unul intravilan în Căteasca de 24.800 mp, un teren forestier în Voluntari, de 2.600 mp şi un alt teren intravilan, tot în Voluntari, de 284 mp. Printre bunurile imobiliare ale deputatului se numără o casă în Bucureşti, de 240 mp, una în Voluntari, de 280 mp, dar şi mai multe spaţii în comuna Căteasca, în suprafaţă de 8.950 mp. Deputatul nu are niciun autoturism pe numele său, dar, în schimb deţine bijuterii de aur şi argint în valoare de 20.000 euro şi un ceas de aur în valoare de 6.000 de euro. Preşedintele PDL Argeş a vândut, la finele anului 2011, o casă în Voluntari cu 206.000 euro şi are două depozite bancare: unul la BRD Piteşti, în valoare de 5.600 lei şi unul la Banca Transilvania, de 1.300 lei. Potrivit propriei declaraţii de avere, deputatul este şi un om darnic, împrumutând mai multe firme, două dintre ele fiind manageriate chiar de el, dar şi pe tatăl său, valoarea totală a împrumuturilor fiind de peste 15 miliarde de lei vechi. Teodorescu are însă şi datorii: un credit la BRD Piteşti, contractat în 2008 şi scadent în 2033, în valoare de 6,6 miliarde de lei vechi. Veniturile încasate de preşedintele PDL Argeş împreună cu soţia sa nu sunt deloc de neglijat, Teodorescu câştigând 1.566 lei pentru funcţia de deputat şi peste 500 de milioane de lei vechi anual, ca manager general a două firme. Soţia sa încasează anual o pensie de medic de 24.000 lei, dar şi 139.800 de lei de la cabinetele pe care le administrează în Bucureşti. Din închirierea casei pe care o deţine în Voluntari, deputatul mai încasează anual 30.300 de lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI