Alexandru Zamfirescu, cel mai vârstnic argeșean, s-a stins din viaţă la 108 ani. A fost veteran de război, a fost deţinut politic şi i-a cunoscut, de-a lungul vieţii, pe toţi mai marii zilei, începând cu mareşalul Antonescu! A luptat pentru Basarabia, ajungând până la Odesa, a fost persecutat și închis de regimul politic al vremii pentru curajul său.

Deşi titlul nu i-a fost oferit oficial, se pare că era şi cel mai în vârstă român! Potrivit actelor, s-a născut la Pitești, pe 23 iulie 1912.

În toţi cei 108 ani şi două luni trăite pe acest pământ a stat extraordinar din punct de vedere fizic, iar mintea i-a sclipit ca la 20 de ani până aproape în ultima clipă.

În fiecare an, de ziua sa, inclusiv la cea de 108 ani, primea musafiri şi povestea cu mare farmec aventuri din tinereţe şi păţanii de război, dovedind o memorie impresionantă. A fost toată viaţa ancorat în actualitate, se informa constant despre noutăţi şi nu îi scăpa nici un eveniment de nivel judeţean, naţional sau chiar internaţional.

Străbunicul Zamfirescu s-a născut în 1912, la începutul secolului al XIX-lea, iar un stră-stră-nepot al său a venit pe lume la aproape un veac distanţă, în 2010, la începutul secolului al XX-lea.

A dus o viaţă cumpătată, despre care spunea că este secretul longevităţii sale. Era foarte bine îngrijit de familie iar iarna urma o cură de vitamine şi nu lua deloc medicamente.

Acum Alexandru Zamfirescu a plecat la ceruri să se întâlnească cu veteranii, cu prietenii și cu cei dragi.

Dumnezeu să îl odihnească în pace, alături de camarazii săi!

Comments

comments