Alexandru Rafila: „Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală. 2% din populație ar putea fi deja imunizată

0
168

Alexandru Rafila: „Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală. 2% din populație ar putea fi deja imunizată. Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, crede că 400.000 de români au trecut deja prin boala COVID-19, dar spune că procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

Medicul a declarat, joi, că mulți bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici, la fel ca în cazul gripei, dar că autoritățile nu ascund numărul real de îmbălnăviri.

„Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem nimic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila.

Întrebat dacă a trecut vârful epidemiei, profesorul Rafila a spus nu trebuie exclusă o reapariție a virusului în anumite focare. „Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariție în anumite focare”, a spus Alexandru Rafila.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, iar 723 au murit din cauza noului coronavirus, potrivit ultimelor date transmise vineri dimineață, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here