Alexandru Rafila anunță o schimbare de strategie în controlul pandemiei în România

Alexandru Rafila anunță o schimbare de strategie în controlul pandemiei în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că la nivelul întregii țări a crescut capacitatea de testare, iar în centrele ambulatorii deja se prescriu persoanelor cu test pozitiv medicamentele antivirale. Rafila a precizat că identificarea timpurie a celor infectați va preveni transmiterea virusului și astfel vom stopa pandemia.

„Din punct de vedere al situației epidemiologice, în ciuda numărului mare de cazuri, proporția numărului de internări este în continuare redusă, este o creștere cu 2-3%, un procent care poate fi absorbit de către sistemul de sănătate.

În ceea ce privește copiii, nu există o creștere progresivă, pentru că am văzut informații aruncate în spațiul public. I-am pus la dispoziție domnului ministru Cîmpeanu toate datele, care arată faptul că în rândul copiilor nu există o creștere.

Facilitarea testării va duce la stoparea pandemiei pentru că un caz identificat și izolat nu va mai transmite mai departe. De asemenea, identificarea în stare incipientă a infectărilor

În ceea ce privește medicația virală inovativă, sper că semnăm în aceste zile primul contract, iar până la finalul acestei luni, antiviralele să ajungă în România. Avem deja antivirale în centrele ambulatorii” a explicat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here