Alertă meteo: ploi torențiale, vijelii și grindină în zilele următoare, în toată țara

Alertă meteo: ploi torențiale, vijelii și grindină în zilele următoare, în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și precipitații însemnate, valabilă de luni, ora 10.00, până miercuri, ora 10.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Prognoză meteo luni,14 iunie. Vremea în țară 

Luni dimineață, cerul prezintã înnorãri în nordul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse plouã, iar în restul teritoriului este variabil. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în Transilvania, nordul Moldovei şi în Delta Dunãrii. La ora 05 se înregistrau valori termice cuprinse între 7 grade la Vãrãdia de Mureş, Miercurea Ciuc, Târgu Logreşti, Câmpulung, Câmpina, Pãtârlagele şi şi 15 grade la Râmnicu Vâlcea, Sulina, Gura Portiţei şi Constanţa-dig.

Astăzi, vremea va fi rãcoroasã, chiar rece în nordul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales sub formã de averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice.

În restul teritoriului, în special dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii mai restrânse averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice, cu precãdere în regiunile sudice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare la munte şi în nordul Moldovei, cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini de peste 2000 m se pot semnala averse de mãzãriche şi lapoviţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, iar local şi temporar în majoritatea zonelor cu viteze de 40….50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoză meteo luni,14 iunie. Vremea în Capitală

În acestă dimineață, cerul este variabil, iar vântul suflã slab pânã la moderat. La ora 05 se înregistrau 12 grade la staţia meteo Bãneasa şi 13 grade la Afumaţi şi Filaret.

Astăzi, vremea va fi rãcoroasã şi se va menţine în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza, când vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Pot fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 21…23 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.