Alertă meteo! COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în 15 judeţe

Alertă meteo! COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în 15 judeţe. ANM a emis o nouă alertă meteo de COD PORTOCALIU pentru intervalul: 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00, privind instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

În restul țării este cod galben de furtuni până joi la ora 06:00. Vor fi averse, tunete, fulgere și grindină, iar vântul va atinge viteze de 60…70 km/h. Cantitățile de apă vor depăși chiar și 50 l/mp.  Astăzi, temperaturile nu vor mai trece de 26 de grade Celsius în regiunile sudice.

În zilele următoare, vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. La mijlocul săptămânii vor fi ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere și vânt intens în special în jumătatea de sud a țării și la munte.

Vineri, va ploua slab, local în regiunile sudice, estice, în zonele montane și izolat în rest.  La altitudini mari vor fi ninsori, lapoviță și rafale de peste 80 km/h. În sud-vest, centru și nord-est, vântul va sufla cu 55 km/h.

Sâmbătă, va ploua slab în special în Dobrogea, iar vântul va fi alert în est și la munte.

În București, este cod galben de vremea instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă pot trece izolat de 20 l/mp. Astăzi, valorile termice se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here