Alertă MAE pentru românii care pleacă în Spania: furtuni periculoase şi greve în transportul feroviar şi aerian. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru una dintre cele mai populare destinaţii pentru români. În următoarele zile, Spania va fi afectată de furtuni şi fenomene meteo extreme, la care se vor adăuga greve în transportul feroviar şi aerian.

După ce Madridul a fost afectat de grindină şi inundaţii, Ministerul Afacerilor Externe a avertizat românii care intenţionează să călătorească în Spania că, începând din 28 august, îndeosebi în vestul Peninsulei Iberice, vor avea loc fenomene meteorologice extreme.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat locală – AEMET a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme ca urmare a faptului că, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte – DANA, care se va deplasa peste sudul peninsulei, iar, începând de miercuri, 28 august 2019, se va simți și în zona Balearelor” se arată într-un comunicat oficial.

Fenomenul extrem „DANA” urmează să se deplaseze de joi spre nordul Italiei. „Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitații și intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zona Comunității Valenciene (în Provinciile Valencia și Alicante), Regiunea Murcia și zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august 2019, când DANA se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecință, zborurile operate pe aeroporturile internaționale din Valencia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri față de orarul normal de decolare/aterizare”, mai informează MAE.

În plus, din cauza grevelor, în zilele de 30 august şi 1 septembrie 2019, compania feroviară Renfe, va desfăşura activitatea la capacitate redusă, iar zborurile operate de compania aeriană Ryanair ar putea suferi modificări în primele zile ale lunii septembrie.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI