Alertă epidemiologică. În capitală au fost descoperiți țânţari purtători de virus West Nile. Autoritățile sanitare au descoperit existența unor țânțari purtători de virus West Nile în București, în zonele Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

Dată fiind zona în care a fost făcută descoperirea, a fost transmisă Primăriei Generale solicitarea de luare a unor măsuri urgente în respectivul areal dar și în alte zone verzi.

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În prezent. autoritățile au anunțat că 4 pacienți au fost deja diagnosticați cu boala iar anchetele epidemiologice sunt în curs.

În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Comments

comments