ALDE a plătit 50.000 de dolari pentru ca Tăriceanu să facă o poză cu vicepreședintele SUA. ALDE a contractat cu câteva zile înainte de vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în Statele Unite serviciile unui firme de lobby, rezultă din contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie pe site-ul Departamentului de Justiţie.
Contractul, în valoare de 50.000 de dolari, acoperă exact perioada în care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat la Washington DC și s-a întâlnit cu vicepreșdintele Mike Pence.

ALDE a fost reprezentată în SUA de compania Keystone Strategic Advisers.

“€Keystone Strategic Advisers a încheiat, la rândul ei, un contract cu Mercury Public Affairs, pentru a atinge obiectivele solicitate de ALDE, respectiv întâlniri cu oficiali guvernamentali americani. Din documentele depuse conform Foreign Agents Registration Act, reise că „clientul” va plăti către Mercury Public Affairs 50.000 de dolari, în trei tranșe: 10.000 de dolari la execția înțelegerii, 20.000 USD la 5 mai și alți 20.000 USD la 5 iunie” au susținut jurnaliștii de la newsseek.ro.

Comments

comments