Alcool fără documente, confiscat de polițiștii argeșeni

Activități de combatere a comerțului ilicit. Pe 7 octombrie, poliţiştii argeșeni au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au verificat agenții economici din zona Dedulești, de pe raza comunei Morărești. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.250 de lei, fiind confiscată cantitatea de 33,5 litri de alcool.
Sancțiunile contravenționale au fost aplicate după cum urmează:
– 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.250 de lei, au fost aplicate conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, unor persoane care comercializau alcool, fără documente de proveniență sau care nu aveau verificarea metrologică valabilă la cântarul pe care îl foloseau.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au verificat agenții economici din zona de competență, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, fiind confiscată suma totală de 85 de lei. Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a faptului că au fost depsitate produse alimentare expuse spre vânzare fără documente legale de proveniență și cu termenul de valabilitate expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din Mihăești, care transporta, cu o autoutilitară, aproximativ 250 de kg de varză, fără documente de proveniență și transport. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, fiind confiscată suma totală de 200 de lei. (foto ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here