Sustinatorii miscarii modiale de ocrotire a planetei vor stinge luminile sambata, 19 martie, in intervalul orar 20:30 – 21:30, iar CEZ va contoriza economia realizata la consumul de energie electrica in municipiile din aria sa de operare.

 

Grupul CEZ in Romania si-a facut o traditie din a participa in mod activ la evenimentul Ora Pamantului, care se afla la a 8 a editie.
Vom contribui la aceasta initiativa prin monitorizarea in statii a consumului de energie din timpul actiunii in cele sapte municipii resedinta de judet din aria noastra de operare (Pitesti, Craiova, Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Alexandria si Ramnicu Valcea) si vom compara valorile inregistrate cu cele obtinute in saptamana anterioara, in aceeasi zi si acelasi interval orar.

In anul 2015, rezultatele au aratat o diminuare a consumului de energie electrica cu 13.206 kWh, adica aproximativ 88.000 de becuri de 150 W au fost stinse.
Elevii din Slatina sunt participanti activi la acest eveniment.
Interesati de consumul din data de 19 martie, elevii si cadrele didactice din Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, vor fi prezenti vineri dupa – amiaza, dupa ora 14:00 pe Esplanada, pentru a imparti flyere cu informatii despre efectul incalzirii globale si importanta participarii unitare la reducerea acestui efect. Si elevii altor patru licee slătinene – Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, Colegiul Economic „P.S.Aurelian”, Colegiul Tehnic Metalurgic şi Liceul cu Program Sportiv, s-au alaturat initiativei promovata de Ora Pamantului.

In 2016, Romania participa sub acceasi deviza “Daruieste naturii din energia ta!” la evenimentul global Earth Hour, alaturi de peste 7.000 de orase din mai mult de 160 de tari.
Fa din economisirea energiei electrice un mod de viata!
Economisirea energiei electrice ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi si sa fie practicata mai mult de o ora in fiecare an.
Grupul CEZ in Romania vine cu idei si iti ofera sfaturi care iti aduc o economie importanta la factura, dar aduc si o reducere a cantitatii de dioxid de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice. Intra in casa CEZ si vezi cum sa folosesti fiecare aparat din casa ca sa nu ai pierderi de energie: http://www.cezinfo.ro/portal-eficienta/casuta-eficienta
Nu uita ca energia vine de la noi toti!
 
Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

Comments

comments