ALARMANT! La fiecare 3 ore o femeie moare în România din cauza cancerului mamar

483 views

România ocupă primul loc în UE în ceea ce privește decesele cauzate de cancerul de sân, col uterin și ovarian!

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer care apare în populația României – în fiecare oră este depistat un caz nou și la fiecare 3 ore o femeie moare din această cauza. În anul 2017, cancerul de sân a cauzat 3.468 de decese în România. De asemenea, anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 4.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, din care peste 2000 de cazuri rezultă în deces. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România cu vârste între 15 și 44 de ani – 6 femei mor zilnic din această cauză.

Comunicat de presă: Întâlniri dedicate femeilor despre prevenirea cancerului de sân și de col uterin, în județul Argeș, pe 3 și 4 decembrie

Centrul FILIA organizează în județul Argeș o serie de întâlniri dedicate femeilor, în care acestea vor putea discuta cu experți din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș despre cele mai răspândite tipuri de cancer printre femeile din România – cancerul mamar și cervical.

În cadrul evenimentelor, ne propunem ca participantele să își formeze o imagine clară despre cancerul de sân și de col uterin, pornind de la prevenire, până la diagnosticare, tratare și modalități de gestionare a afecțiunii.

România ocupă primul loc în UE în ceea ce privește decesele cauzate de cancerul de sân, col uterin și ovarian! Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer care apare în populația României – în fiecare oră este depistat un caz nou și la fiecare 3 ore o femeie moare din această cauza. În anul 2017, cancerul de sân a cauzat 3.468 de decese în România. De asemenea, anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 4.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, din care peste 2000 de cazuri rezultă în deces. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România cu vârste între 15 și 44 de ani – 6 femei mor zilnic din această cauză.

Întâlnirile vor avea loc pe 3 decembrie în comunele Hârtiești și Vulturești, și pe 4 decembrie în Pitești și comuna Merișani. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații pot fi solicitate la numerele de telefon 0213138024 / 0753023182 sau la adresa de email office@centrulfilia.ro.

Centrul FILIA este o organizație feministă, activă de 18 ani care, prin activități de cercetare, advocacy și activism, sprijină respectarea drepturilor femeilor, reprezentarea intereselor diverse ale femeilor și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor (www.centrulfilia.ro).  

Evenimentele au loc cu sprijinul Bibliotecii Județene “Dinicu Golescu” Argeș, Direcției de Sănătate Publică Argeș, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Primăriei comunei Hârtiești, Primăriei comunei Merișani și Primăriei comunei Vulturești.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului “Bona Dea –・Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!”・ finanțat prin programul „・În stare de bine”・ susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Comments

comments