Al treilea test cu un autobuz electric la Pitești. Plimbarea este GRATIS!

0
335

Primăria Municipiului Pitești prin SC Publitrans 2000 SA va testa în perioada 12 – 16 decembrie un nou tip de autobuz electric care va circula gratuit pe toate traseele din localitate. Autovehiculul este produs de către firma „Golden Dragon Bus Co. Ltd” fabricant aflat în topul primilor 5 producători din Asia, cu o producţie de peste 6000 de unităţi pe an. Este cel de-al treilea model ecologic care se testează în Pitești, după ce teste similare cu acest vehicul au avut loc la Viena, Budapesta și Sibiu.

Autobuzul, denumit „Golden Dragon”, cu o lungime de 12 m, a primit de curând omologarea europeană ca autobuz de tip electric. Testarea unor astfel de autobuze se face în vederea identificării celei mai bune soluţii pentru orașul nostru.

SC Publitrans 2000 SA împreună cu Primăria Municipiului Piteşti intenţionează achiziţionarea a minim 40 de autobuze ecologice din fonduri europene nerambursabile. În acest sens au fost demarate procedurile în cadrul Programului Operațional Regional – Axa Prioritară 4.1 ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here