Al patrulea furt de apă descoperit de S.C. Apă Canal 2000 S.A. la spălătorii auto

Al patrulea furt de apă descoperit de S.C. Apă Canal 2000 S.A. la spălătorii auto. Aşa cum anunţa în comunicatele anterioare, societatea Apă Canal 2000 S.A. a intensificat campania de identificare şi sancţionare a consumatorilor care fraudează consumul de apă.

Astfel, de la începutul anului 2021 au fost identificaţi cinci agenţi economici – patru spălătorii auto şi un restaurant, care deţineau instalaţii clandestine de ocolire a contorului de apă. În cadrul ultimei acțiuni de control, care s-a desfășurat în data de 26.03.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto‟, de pe raza municipiului Piteşti, varianta Prundu – Craiovei, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a constatat că agentul economic deţinea un branşament necontorizat, care îi permitea fraudarea consumului de apă.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Poliţia Municipiului Piteşti, la solicitarea S.C. Apă Canal 2000 S.A., pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Operatorul S.C. Apă Canal 2000 S.A. a calculat prejudiciul conform prevederilor legale în vigoare, iar agentul economic depistat cu branşament ilegal este obligat să achite şi contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a acestui branşament.

„Atragem atenţia, şi de această dată, asupra faptului că toţi utilizatorii care recurg la astfel de modalităţi de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conştienţi de riscurile la care se expun, acestea fiind de natură materială, administrativă, contravenţională şi penală” este mesajul conducerii societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here