Al patrulea an de prietenie si sprijin pentru seniori: Grupul CEZ in Romania continua parteneriatul cu Asociatia Niciodata Singur –€ Prietenii Varstnicilor. Am inceput al patrulea an in care voluntarii Grupului CEZ in Romania le vor oferi rezidentilor Centrului de Ingrijire si Asistenta Gavana din Pitesti #energiepentrubine si batraneti linistite, prin intermediul activitatilor recreative. Programul de responsabilitate sociala derulat de Grupul CEZ in Romania in parteneriat cu Asociatia Niciodata Singur –€Prietenii Varstnicilor, in beneficiul seniorilor afectati de izolare sociala, continua si in 2019.

In perioada martie –€ decembrie 2019, seniorii vor avea ocazia sa celebreze prin diferite activitati Martisorul, Pastele si Craciunul, sa fie protagonistii sezatorilor de tricotat fulare si sa viziteze Muzeul Viticulturii si Pomiculturii-Conacul Golesti din Stefanesti, Observatorul Astronomic-Planetariul Pitesti si Gradina Zoologica in Padurea Trivale.

Anul trecut, Grupul CEZ in Romania a investit aproximativ 6300 de euro in activitati menite sa aduca sprijin bunicilor din caminul Gavana din Pitesti. Acest lucru s-a materializat in:
– 20 de actiuni desfasurate;
– 220 de beneficiari directi si 537 indirecti;
– aproximativ 255 de ore de voluntariat;
– 67 de voluntari implicati, sute de zambete si mii de amintiri depanate.

Pe tot parcursul anului, seniorii s-au bucurat sa participe la ateliere recreative, concursuri, activitati literare, jocuri de cultura generala, sezatori de tricotat fulare, proiectii de film, concert de muzica de camera, excursii, plimbari si activitati tematice.

Proiectul dezvoltat de Grupul CEZ in Romania, in parteneriat cu Asociatia Niciodata Singur –€ Prietenii Varstnicilor, in beneficiul varstnicilor rezidenti ai Centrului de Ingrijire si Asistenta Arges are ca obiective:
– diminuarea sentimentului de singuratate si cresterea stimei de sine;
– asigurarea unei alternative variate de activitati de petrecere a timpului liber;
– mobilizarea fizica si mentala in activitatile de socializare cu voluntarii;
– construirea de relatii de lunga durata cu acestia.

Proiectul Niciodata Singur –€ Prietenii varstnicilor –€ un proiect sustenabil, recunoscut national

Proiectul devenit deja traditie pentru voluntarii Grupului CEZ in Romania, a confirmat doi ani la rand impactul pozitiv al actiunilor de voluntariat asupra comunitatii locale, obtinand locul I si II la Gala Romanian CSR Awards la categoria Pateneriat Intersectorial.
Implicarea Grupului CEZ in Romania in proiect continua si in prezent, voluntarii CEZ asumandu-si misiunea de a transforma sentimentele de singuratate ale prietenilor lor seniori in momente pretioase si amintiri memorabile.

Directia Comunicare si Marketing
CEZ Romania

Comments

comments