Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei poate fi cerut anual până pe 15 octombrie. Persoanele fizice cu venituri mici, care au nevoie de acoperirea integrală sau parţială a costurilor, în timpul sezonului rece, mai au aproximativ o lună la dispoziţie pentru a depune la primăria din localitatea de domiciliu dosarul pentru obţinerea banilor.

Banii se cer personal sau, acolo unde este cazul, prin intermediul asociației de proprietari. Persoanele cu venituri mici, care nu îşi pot permite costul integral al încălzirii locuinţei şi care pot cere ajutorul de stat, sunt persoanele singure sau familiile. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată în timpul sezonului rece, mai exact perioada cuprinsă între lunile noiembrie 2020 și martie 2021.

Ajutorul este dat pentru un singur sistem de încălzire, sistemul principal folosit de persoanele singure sau de familii.

Pentru a putea obţine ajutorul, veniturile solicitanţilor trebuie să fie sub anumite niveluri stabilite prin OUG 70/2011. Prin urmare, în cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. Cuantumul acoperit de autorități din costul de încălzire scade sau crește în funcție de venitul net mediu lunar.

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 750 de lei.

Comments

comments