Ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie electrică și gaze naturale de la CEZ. Ce trebuie să faci

631 views

Cine poate beneficia de ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie electrica sau gaze naturale?
Ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie electrica sau gaze naturale se acorda familiilor si persoanelor singure ale caror venituri nete lunare pe membru de familie, respectiv ale persoanei singure sunt mai mici de 615 lei.

Care este documentatia necesara?
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia.

Formularele de cerere si declaratie pe propria raspundere sunt puse la dispozitia solicitantilor de catre primariile aferente comunei, orasului sau municipiului in a carei raza teritoriala se afla locuinta de domiciliu.

In vederea stabilirii dreptului, primariile solicita suplimentar acte doveditoare care atesta componenta familiei si veniturile realizate de membrii acesteia, precum si acte doveditoare privind locuinta sau bunurile detinute de acestia, inclusiv in alte unitati administrativ-teritoriale. In plus fata de acestea mai sunt necesare si:
C.I. / B.I. pentru membrii familiei cu varste peste 14 ani;
Certificat de nastere pentru copiii cu varste sub 14 ani;
Certificat de casatorie/ deces, hotarare judecatoreasca de divort etc;
Act proprietate/ contract inchiriere/ comodat;
Adeverinta de venit (inclusiv bonurile de masa), cupon pensie/ somaj/ alocatie/ indemnizatie;
Adeverinta de la institutia de invatamant – in cazul burselor pentru elevi si studenti;
Factura de energie electrica/gaze naturale (luna anterioara);
Contract de furnizare a energiei electrice/ gazelor naturale.

Cum se calculeaza?
In functie de venitul lunar al membrilor de familie sau al persoanei singure, dupa caz, ajutorul acopera intre 5 si 90 la suta din cheltuiala totala.

IMPORTANT!
Ajutorul pentru incalzirea cu energie electrica se acorda doar pentru un singur sistem de incalzire, acesta fiind cel principal utilizat in imobilul respectiv;
Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda numai familiilor si persoanelor singure care nu beneficiaza de alte forme de sprijin pentru incalzirea locuintei, acordate in baza contractelor de munca sau altor reglementari specifice pentru diverse ramuri economice, precum si in baza legii;
La completarea cererii, titularul are obligatia de a mentiona corect componenta familiei, veniturile membrilor acesteia precum si bunurile mobile si imobile detinute.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI